Francuski w mgnieniu oka: pieczona endywia i sałatka gruszkowa z rukolą, orzechami włoskimi i Roquefortem

Francuski w mgnieniu oka: pieczona endywia i sałatka gruszkowa z rukolą, orzechami włoskimi i Roquefortem
Francuski w mgnieniu oka: pieczona endywia i sałatka gruszkowa z rukolą, orzechami włoskimi i Roquefort może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Serious Eats ma 22 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz małą rukolę, Roquefort, belgijską endywię i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z gruszek, rukoli i endywii z kandyzowanymi orzechami włoskimi, Francuski w mgnieniu oka: pieczone gruszki Nadziewane Roquefortem i orzechami z syropem Sauternes, oraz Endywia Belgijska Z Roquefortem, Orzechami Włoskimi I Żurawiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść regał na środku piekarnika i rozgrzej do 218°. Ułóż endywię i gruszki w jednej warstwie na pergaminie wyłożonym obramowaną blachą do pieczenia. Wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczeń do miękkości, o 30 protokół, obracając raz z parą kleszczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ułóż połówki orzecha włoskiego na małej, obramowanej blasze do pieczenia i umieść w piekarniku z endywią i gruszkami na ostatnie 5 minut czasu gotowania. Gdy tosty, z grubsza posiekać orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Pozostawić do ostygnięcia endywii i gruszek przez 5 minut w temperaturze pokojowej. Ułóż na łóżku dziecka rukoli. Sałatkę doprawiamy lekko solą i pieprzem. Top z orzechami włoskimi i plastrami Roquefort.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Rukola MałaRukola Mała
Ser RoquefortSer Roquefort
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Skropić oliwą z oliwek i octem balsamicznym do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn