Francuski Dip Cebulowy

Francuski Dip Cebulowy
Francuski Dip cebulowy to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 3 i kosztuje $2.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 1111 kalorii, 8G białka, oraz 104g tłuszczu. 24 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz chipsy ziemniaczane, majonez, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 47 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Francuski Dip Cebulowy # SundaySupper, Słodki Vidalian Dip Cebulowy, oraz Francuska zupa cebulowa zapiekana Francuska Pizza chlebowa i sałatka z Dijon Vinaigrette.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej patelni saute, rozgrzać masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj cebulę i saute, mieszając od czasu do czasu, przez 15 do 20 protokół, lub aż złoty kolor i karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj szalotki i saute przez 8 do 10 więcej minut, aż cebula i szalotki są ciemnobrązowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać czosnek i saute 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
6
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut, a następnie posiekać mieszaninę cebuli na kawałki 1/4 cala. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
W misce, wymieszać śmietanę, majonez, sól seler, sos Worcestershire i 1 łyżeczka każda sól i pieprz. Wchodzisz w mieszaninie cebuli. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sól SelerowaSól Selerowa
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Udekorować szczypiorkiem i podawać z chipsami ziemniaczanymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy ZiemniaczaneChipsy Ziemniaczane
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9
Zdjęcia James Baigrie

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend.
Głównie Merlot, z Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec i starzone w kadziach cementowych. Hojne, dojrzałe i owocowe aromaty ciemnej porzeczki, jeżyny, cassis, mięty i przypraw z nutami ziemistości. Średnio mocne podniebienie ma ładne zrównoważone aromaty wspierane przez wyrafinowane, teksturowane taniny i zrównoważoną kwasowość. Wykończenie jest pikantne z ziemistymi smakami i bardzo dobrą długością.
Głównie Merlot, z Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Malbec i starzone w kadziach cementowych. Hojne, dojrzałe i owocowe aromaty ciemnej porzeczki, jeżyny, cassis, mięty i przypraw z nutami ziemistości. Średnio mocne podniebienie ma ładne zrównoważone aromaty wspierane przez wyrafinowane, teksturowane taniny i zrównoważoną kwasowość. Wykończenie jest pikantne z ziemistymi smakami i bardzo dobrą długością.
Mostly Merlot, with Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, and Malbec and aged in cement vats. Generous, ripe and fruit forward aromas of dark currant, blackberry, cassis, mint, and spice with touches of earthiness. The medium bodied palate has nice balanced aromas supported by refined, textured tannins and balanced acidity. The finish is savory with earthy flavors and very good length.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 47 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia10
Magazyn