Francuska zupa cebulowa z grzankami Gruyère
Francuska zupa cebulowa z grzankami Gruyère może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,43 zł za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 8G białka, oraz 17g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Tosty francuskie Nadziewane boczkiem, cebulowym dżemem pomidorowym z Gruyere i jajkiem sadzonym, Francuska zupa z dyni cebulowej z Gruyère, oraz W pracy: francuska zupa cebulowo-Koprowa z grzankami Gruyere.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu do gorąca.
Dodać 2 pokrojone w plasterki cebule i grzyby; gotować 5 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 15 minut lub aż cebula jest rumiane.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu 2 minuty.
Dodać bulion i kolejne 4 składniki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, częściowo przykryte, 30 minut. Bulion szczep, odrzucanie ciał stałych. Odstawić bulion na bok.
Rozgrzać duży rondel na średnim ogniu, aż będzie gorący; dodać pozostałą 1 łyżkę oleju.
Dodaj pozostałe 3 pokrojone cebule, i podsmażyć 10 minut lub do miękkości.
Dodaj zarezerwowany bulion; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 25 minut.
Tosty w plastrach bagietki. Każdy plasterek masła i top z serem; umieścić na blasze do pieczenia. Broil 3 " od ciepła tylko do rozpuszczenia sera.
Zupa z kadzi na 6 miseczek, a na wierzchu Grzanka Gruyre.