Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym

Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym
Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz oliwę z oliwek, śmietanę, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym, Pikantne Warzywne Ciasto Bochenkowe (Terrina), oraz Orzech Laskowy, Cukinia I Marchew dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na dużym ogniu; przechowywać na wolnym ogniu.W międzyczasie przynieś pozostałą 1/4 szklanki wody na wolnym ogniu na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Dodać marchew i 1/2 łyżeczki soli i doprawić pieprzem. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego, przykryć szczelną pokrywką i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć 1/2 szklanki marchwi do małej miski, a pozostałe marchewki przełożyć do blendera, pozostawiając nadmiar wody na patelni; odstawić obie na bok. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Umieść 1 szklankę śmietany i jajka w blenderze z marchewką i zmiksuj na gładką masę, około 30 sekund. Równomiernie podzielić mieszaninę marchewkowo-śmietankową pomiędzy 6 (1/2 litra) słoików ze szkła hartowanego. Podziel zarezerwowaną 1/2 szklanki marchwi między słoiki. Równomiernie umieścić słoiki w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.Uważając, aby nie dostać wody do słoików, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do naczynia do pieczenia, aby dotarła tuż obok mieszaniny marchwi w słoikach. Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i ostrożnie przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Piec, aż zewnętrzny 1 cal każdego kremu jest ustawiona (centra nadal będzie lekko jiggly), o 25 protokół. W międzyczasie podsmażamy pory i cukinię, gotujemy soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Rozgrzać oliwę na zarezerwowanej patelni na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
7
Dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia będzie chrupiąca-delikatna, a pory całkowicie zmiękną, o 4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
8
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Umieść soczewicę, liść laurowy i czosnek w średnim rondlu i przykryj zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są jeszcze nieco twarde w środku, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodać pozostałą łyżeczkę odmierzonej soli, mieszać do połączenia, i nadal gotować, aż soczewica są po prostu miękkie, o 3 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
11
Spuścić przez duże sitko o drobnych oczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Usunąć ząbek czosnku i liść laurowy i przenieść soczewicę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Dodać chèvre i pozostałe 2 łyżki śmietany i wymieszać, aby równomiernie połączyć; odstawić.Gdy krem marchewkowy będzie gotowy, ostrożnie wyjmij słoiki z gorącej wody i przenieś do stojaka z drutu, aby lekko ostygnąć, około 10 minutes.To zmontować terriny, podzielić całą mieszaninę soczewicy z chèvre na kremie marchewkowym, opuszkami palców delikatnie wygładzić ją w równą warstwę. Podzielić całą mieszaninę por-cukinia na mieszaninę soczewica-chèvre.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
14
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej lub pozostawić terriny do całkowitego ostygnięcia, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 3 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn