Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym

Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym
Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz oliwę z oliwek, śmietanę, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym, Pikantne Warzywne Ciasto Bochenkowe (Terrina), oraz Orzech Laskowy, Cukinia I Marchew dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na dużym ogniu; przechowywać na wolnym ogniu.W międzyczasie przynieś pozostałą 1/4 szklanki wody na wolnym ogniu na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodać marchew i 1/2 łyżeczki soli i doprawić pieprzem. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego, przykryć szczelną pokrywką i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć 1/2 szklanki marchwi do małej miski, a pozostałe marchewki przełożyć do blendera, pozostawiając nadmiar wody na patelni; odstawić obie na bok. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Umieść 1 szklankę śmietany i jajka w blenderze z marchewką i zmiksuj na gładką masę, około 30 sekund. Równomiernie podzielić mieszaninę marchewkowo-śmietankową pomiędzy 6 (1/2 litra) słoików ze szkła hartowanego. Podziel zarezerwowaną 1/2 szklanki marchwi między słoiki. Równomiernie umieścić słoiki w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.Uważając, aby nie dostać wody do słoików, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do naczynia do pieczenia, aby dotarła tuż obok mieszaniny marchwi w słoikach. Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i ostrożnie przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Piec, aż zewnętrzny 1 cal każdego kremu jest ustawiona (centra nadal będzie lekko jiggly), o 25 protokół. W międzyczasie podsmażamy pory i cukinię, gotujemy soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
SoczewicaSoczewica
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Rozgrzać oliwę na zarezerwowanej patelni na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodać pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia będzie chrupiąca-delikatna, a pory całkowicie zmiękną, o 4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
8
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Umieść soczewicę, liść laurowy i czosnek w średnim rondlu i przykryj zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są jeszcze nieco twarde w środku, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SoczewicaSoczewica
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Dodać pozostałą łyżeczkę odmierzonej soli, mieszać do połączenia, i nadal gotować, aż soczewica są po prostu miękkie, o 3 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Spuścić przez duże sitko o drobnych oczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Usunąć ząbek czosnku i liść laurowy i przenieść soczewicę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dodać chèvre i pozostałe 2 łyżki śmietany i wymieszać, aby równomiernie połączyć; odstawić.Gdy krem marchewkowy będzie gotowy, ostrożnie wyjmij słoiki z gorącej wody i przenieś do stojaka z drutu, aby lekko ostygnąć, około 10 minutes.To zmontować terriny, podzielić całą mieszaninę soczewicy z chèvre na kremie marchewkowym, opuszkami palców delikatnie wygładzić ją w równą warstwę. Podzielić całą mieszaninę por-cukinia na mieszaninę soczewica-chèvre.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
SoczewicaSoczewica
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
14
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej lub pozostawić terriny do całkowitego ostygnięcia, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 3 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia37
Magazyn