Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym
Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Jeśli masz oliwę z oliwek, śmietanę, pory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Francuska Terryna z soczewicy ze słonym kremem marchewkowym, Pikantne Warzywne Ciasto Bochenkowe (Terrina), oraz Orzech Laskowy, Cukinia I Marchew dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku. Doprowadzić 8 filiżanek wody na wolnym ogniu w dużym rondlu na dużym ogniu; przechowywać na wolnym ogniu.W międzyczasie przynieś pozostałą 1/4 szklanki wody na wolnym ogniu na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Dodać marchew i 1/2 łyżeczki soli i doprawić pieprzem. Zmniejszyć ogień do średniego niskiego, przykryć szczelną pokrywką i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć 1/2 szklanki marchwi do małej miski, a pozostałe marchewki przełożyć do blendera, pozostawiając nadmiar wody na patelni; odstawić obie na bok. Wytrzyj patelnię i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Umieść 1 szklankę śmietany i jajka w blenderze z marchewką i zmiksuj na gładką masę, około 30 sekund. Równomiernie podzielić mieszaninę marchewkowo-śmietankową pomiędzy 6 (1/2 litra) słoików ze szkła hartowanego. Podziel zarezerwowaną 1/2 szklanki marchwi między słoiki. Równomiernie umieścić słoiki w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.Uważając, aby nie dostać wody do słoików, dodaj wystarczającą ilość gotującej się wody do naczynia do pieczenia, aby dotarła tuż obok mieszaniny marchwi w słoikach. Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i ostrożnie przenieś do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Pomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Piec, aż zewnętrzny 1 cal każdego kremu jest ustawiona (centra nadal będzie lekko jiggly), o 25 protokół. W międzyczasie podsmażamy pory i cukinię, gotujemy soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 Duże Pomarańczowe żelki
Soczewica
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Rozgrzać oliwę na zarezerwowanej patelni na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodać pory i tymianek, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie zmiękać, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Dodajemy cukinię, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy do połączenia. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia będzie chrupiąca-delikatna, a pory całkowicie zmiękną, o 4 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
8
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Umieść soczewicę, liść laurowy i czosnek w średnim rondlu i przykryj zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica są jeszcze nieco twarde w środku, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Soczewica
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
10
Dodać pozostałą łyżeczkę odmierzonej soli, mieszać do połączenia, i nadal gotować, aż soczewica są po prostu miękkie, o 3 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Spuścić przez duże sitko o drobnych oczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
12
Usunąć ząbek czosnku i liść laurowy i przenieść soczewicę do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Soczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Dodać chèvre i pozostałe 2 łyżki śmietany i wymieszać, aby równomiernie połączyć; odstawić.Gdy krem marchewkowy będzie gotowy, ostrożnie wyjmij słoiki z gorącej wody i przenieś do stojaka z drutu, aby lekko ostygnąć, około 10 minutes.To zmontować terriny, podzielić całą mieszaninę soczewicy z chèvre na kremie marchewkowym, opuszkami palców delikatnie wygładzić ją w równą warstwę. Podzielić całą mieszaninę por-cukinia na mieszaninę soczewica-chèvre.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Soczewica
Pomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
14
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej lub pozostawić terriny do całkowitego ostygnięcia, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 3 dni.