Francis Butler ' s Texas Tamale-faszerowany Indyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj indyka faszerowanego Tamale Francisa Butlera. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 469 kalorii, 57g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś szalotki, ząbki czosnku, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Z Indykiem Tamale, Zapiekanka Z Indyka Tamale, oraz Ciasto Z Indykiem Tamale # SundaySupper.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Ustaw duży stojak do pieczenia w kształcie litery V wewnątrz płytkiej patelni.
Pulse szalotki, czosnek, chiles, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w robocie kuchennym, aż drobno posiekane. Po uruchomieniu robota kuchennego dodaj masło, jeden kawałek na raz i przetwarzaj, aż utworzy się pasta.
W dużej misce pokruszyć tamales i za pomocą widelca, wymieszać kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Osusz indyka. Za pomocą metalowych szaszłyków lub wykałaczek przymocuj skórę szyi do tyłu indyka, a następnie włóż skrzydła indyka za plecy.
Wsypać mieszaninę Tamale do jamy indyka i związać nogi sznurkiem rzeźniczym.
Umieścić indyka w przygotowanym stojaku, piersi do góry, i natrzeć mieszaniną masła. Indyka polewamy luźno folią i pieczemy przez 1 godzinę, zalewając kapiącą patelnią co 20 minut.
Odkryj i piecz przez 30 do 45 minut, aż skóra będzie dobrze zarumieniona, a termometr z natychmiastowym odczytem zarejestruje 79° w udach i podudziach oraz 165 ° F w piersi i farszu.
Przełożyć indyka na talerz do serwowania lub deskę do rzeźbienia i odstawić na 30 minut do 1 godziny przed podaniem.
Pokroić indyka i podawać z farszem tamale.
Reprinted with permission from one Big Table: a Portrait of American Table by Molly O ' Neill, (C) 2010 Simon & Schuster