Four & twenty chicken & ham pie
Przepis Four & twenty chicken & ham pie można zrobić w około 2 godziny i 15 minut. Ten przepis służy 12. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Jeśli masz pod ręką jajko, pierś z kurczaka, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. 104 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Placek Junipear Four & Twenty Blackbirds, Four & Twenty Blackbirds ' Egg ' n ' Grogg Pie, oraz Four & Twenty Blackbirds ' Green Chili Chocolate Pie.
Instrukcje
Cebulę zmiękczyć na maśle z szałwią i buławą. Ostudzić przez kilka minut, podczas gdy udka z kurczaka i 300 g szynki w robocie kuchennym do zmielenia.
Zeskrobać do dużej miski i wymieszać zmiękczoną cebulę, pistacje, żurawinę, morele i pietruszkę. Doprawić gałką muszkatołową, dużą ilością czarnego pieprzu i odrobiną soli.
Posmaruj głęboką, okrągłą sprężynkę o średnicy 20 cm lub luźną puszkę, a następnie wyłóż pergaminem do pieczenia. Aby zrobić ciasto, wymieszać mąki i 2 łyżki soli w dużej misce, a następnie zrobić studnię w środku.
Masło i smalec przełożyć na małą patelnię z 200 ml wody i bardzo delikatnie rozpuścić. Po stopieniu podgrzej ogień, a gdy tylko bulgotanie, wlej do studni i wymieszaj drewnianą łyżką do ciasta, nie martw się, jeśli pozostaną jakieś sypkie kawałki.
Gdy wystarczająco ostygnie, zagniataj w misce, aż ciasto się połączy, a następnie połóż na powierzchni roboczej. Odstawić trzecią, owiniętą czystym ręcznikiem do herbaty, aby utrzymać ją tak ciepłą i giętką, jak to możliwe, podczas gdy szybko rozwałkujesz pozostałe ciasto w duże koło wystarczająco duże, aby wyłożyć puszkę z małym zwisającym.
Łatwość koła do puszki, naciskając równomiernie w rogach i boku można być szorstki z nim. Równomiernie przykryć podstawę połową pozostałej pokrojonej szynki, następnie połowę piersi kurczaka i połowę mieszanki mielonej, mocno naciskając, aby się spakować. Powtórz z pozostałą szynką i kurczakiem, a następnie zaokrągloną kopułą mielonego. Połóż lejek do ciasta, jeśli go masz, na górze.
Zwinąć zarezerwowane ciasto w okrąg wystarczająco duży, aby łatwo przykryć ciasto, wycinając otwór (jeśli używasz lejka do ciasta).
Brzeg ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i przykryć pokrywką ciasta. Naciśnij, aby uszczelnić krawędzie przed przycięciem nadmiaru. Zaciśnij krawędzie między kciukiem a palcem wskazującym, aby dokładnie uszczelnić, a następnie zrób mały otwór w środku, aby umożliwić ucieczkę pary (jeśli nie za pomocą lejka do ciasta).
Posmaruj wierzch ciasta bardziej ubitym jajkiem.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180 fan / Gaz
Piec ciasto przez 1 godz. bardzo, bardzo ostrożnie wyjąć ciasto z puszki, umyć wierzch i bok z większą ilością jajka i piec przez kolejne 30 minut, aż rumiane i chrupiące. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed schłodzeniem.
Aby zrobić galaretkę, zanurz żelatynę w zimnej wodzie przez 5-10 minut, aż stanie się miękka. Wycisnąć nadmiar wody z żelatyny, a następnie rozpuścić w gorącym wywarze. Po ostygnięciu ostrożnie wlej do schłodzonego ciasta przez mały otwór, za pomocą lejka, aż do pełnego, może nie potrzebować całego zapasu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin.
Podawać z chutney i sałatka, jeśli chcesz.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo to moje najlepsze propozycje na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling