Fontina, szpinak i cebulowe naleśniki
Fontina, szpinak i cebulowe naleśniki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 502 kalorie, 27g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 3,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, kminek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Serowy Fontina karmelizowana cebula i chorizo Szpinak + Karczoch Pizza, Zielona cebula i Fontinan Arancini, oraz Pizza marchewkowa z Fontinanem i czerwoną cebulą.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, połączyć 1 łyżka masła, cebula, kminek, i 1/2 szklanki wody. Przykryć i mieszać od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo zwiotczała, 10 do 15 minut (dodaj kilka łyżek wody, jeśli ciecz wyparuje, zanim cebula będzie gotowa), a następnie odkryć i często mieszać, aż ciecz wyparuje.
Wycisnąć nadmiar płynu ze szpinaku.
Szpinak wymieszać z cebulą.
Dodać 2 1/2 szklanki sera i soli do smaku; dobrze wymieszać.
Kłaść naleśniki lekko od siebie na blacie, blady bok do góry. Łyżka równych ilości szpinaku wypełniając środek crpes; roll do zamknięcia.
Ustawione wypełnione crpes, szwy w dół i obok siebie, w maślanej płytkiej 3-kwartowej zapiekance (9 na 13 cali.).
Piec w regularnym piekarniku 375 lub piekarniku konwekcyjnym 350 do nagrzania w środku, 15 do 20 minut.
Posypać pozostały ser w zespole dół środek crpes. Powrót do piekarnika i piec, aż ser topi się, o 3 protokół. Za pomocą szerokiej szpatułki przenieś naleśniki na talerze.