Ciasto Fontina Risotto ze świeżym szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 332 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, masło, dodatkowy parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Fontina Risotto z kurczakiem, Risotto Z Porem, Radicchio I Fontiną, oraz Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina.
Instrukcje
1
Przynieś 3 szklanki bulionu na wolnym ogniu w małym rondlu. Zmniejszyć ciepło do bardzo niskiej; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj cebulę; smażyć, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
Dodać ryż; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
5
Dodać wino; mieszać do wchłonięcia, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodać bulion, 1/3 szklanki na raz, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest po prostu miękkie i risotto jest kremowy, pozwalając bulion do wchłonięcia przed dodaniem więcej, i często mieszając, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Ryż
7
Zdjąć z ognia.
8
Wymieszać w 6 łyżkach parmezanu i masła. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Parmezan
Masło
9
Risotto rozłóż na patelni o wymiarach 13x9x2 cali i całkowicie ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
W risotto wymieszaj 1/2 szklanki panko, ser Fontina, natkę pietruszki, posiekany szczypiorek i 1 żółtko. Kształt na 1 1/4-calowe kulki; spłaszczyć do 2-calowych rund. Ułóż na obramowanej blasze do pieczenia. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Fontina
żółtko Jaja
Pietruszka-nać
Szczypiorek
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
11
Rozgrzej piekarnik do 121°. Ustaw kolejną blachę do pieczenia w piekarniku. Beat 2 jajka w płytkiej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Piekarnik
12
Umieść 1 filiżankę panko w innej płytkiej misce. Ciasto z risotto zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie w panko do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do dużej patelni, aby pokryć dno; rozgrzać olej na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć ciasta risotto, aż będą chrupiące i brązowe, około 2 1/2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Przełożyć do blachy do pieczenia w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
15
Podawać ciasta risotto posypane serem i przyozdobione szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser
Szczypiorek
1
Delikatną, chrupiącą powłokę zawdzięczają Panko, które ma grubszą, lżejszą konsystencję niż zwykła suszona bułka tarta.