Fontina Risotto ciasta ze świeżym szczypiorkiem

Fontina Risotto ciasta ze świeżym szczypiorkiem
Ciasto Fontina Risotto ze świeżym szczypiorkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 332 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szczypiorek, masło, dodatkowy parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Fontina Risotto z kurczakiem, Risotto Z Porem, Radicchio I Fontiną, oraz Risotto z groszkiem wiosennym, szynką i serem Fontina.

Instrukcje

1
Przynieś 3 szklanki bulionu na wolnym ogniu w małym rondlu. Zmniejszyć ciepło do bardzo niskiej; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj cebulę; smażyć, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodać ryż; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
5
Dodać wino; mieszać do wchłonięcia, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
6
Dodać bulion, 1/3 szklanki na raz, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest po prostu miękkie i risotto jest kremowy, pozwalając bulion do wchłonięcia przed dodaniem więcej, i często mieszając, o 18 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
7
Zdjąć z ognia.
8
Wymieszać w 6 łyżkach parmezanu i masła. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
MasłoMasło
9
Risotto rozłóż na patelni o wymiarach 13x9x2 cali i całkowicie ostudź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
W risotto wymieszaj 1/2 szklanki panko, ser Fontina, natkę pietruszki, posiekany szczypiorek i 1 żółtko. Kształt na 1 1/4-calowe kulki; spłaszczyć do 2-calowych rund. Ułóż na obramowanej blasze do pieczenia. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
żółtko Jajażółtko Jaja
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzczypiorekSzczypiorek
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
11
Rozgrzej piekarnik do 121°. Ustaw kolejną blachę do pieczenia w piekarniku. Beat 2 jajka w płytkiej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PiekarnikPiekarnik
12
Umieść 1 filiżankę panko w innej płytkiej misce. Ciasto z risotto zanurzyć w roztrzepanym jajku, a następnie w panko do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
13
Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do dużej patelni, aby pokryć dno; rozgrzać olej na średnim ogniu. Pracując partiami, smażyć ciasta risotto, aż będą chrupiące i brązowe, około 2 1/2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Przełożyć do blachy do pieczenia w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
15
Podawać ciasta risotto posypane serem i przyozdobione szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SzczypiorekSzczypiorek
1
Delikatną, chrupiącą powłokę zawdzięczają Panko, które ma grubszą, lżejszą konsystencję niż zwykła suszona bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Magazyn