Fonduta
Fondutan to danie główne wegetariańskie laktoovo . Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka , 46 g tłuszczu i łącznie 504 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka trufli, chrupiącego chleba, śmietany kremówki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 37% , to danie jest raczej kiepskie. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak .
Instrukcje
Mleko, śmietanę i ser wlać do garnka i pozostawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
Włóż masło do rondla do fondue i na średnim ogniu ubij mieszankę sera i mleka, nie doprowadzając do wrzenia, po łyżce na raz. Gdy cały ser zostanie dodany, zdejmij z ognia i ubij żółtka, jedno po drugim. Dopraw białym pieprzem i posyp wierzch garnka białymi truflami. Zanurz w chlebie i delektuj się.
Następnego dnia zagotuj i podawaj w płytkich miseczkach na grzance z chlebem.