Fondue z pomidorami i mozzarellą

Fondue z pomidorami i mozzarellą
Fondue z pomidorami i mozzarellą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, liści bazylii, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pomidorowe Fondue Cheddar, Fondue pomidorowo-ziołowe, oraz 10-minutowe suszone pomidory i rozmaryn Fondue.

Instrukcje

1
Świeże liście bazylii blanszujemy na chwilę we wrzącej wodzie, a następnie wyjmujemy do dużej miski z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Bazylia odsączyć, ostrożnie wyciskając nadmiar wody, ale zachowując liście w całości. Owiń 1 liść bazylii wokół każdego bocconcini. Szaszłyk zawinięty bocconcini na końcu drewnianego szaszłyku. Dip w sosie pomidorowym i cieszyć!;
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Otwórz puszkę pomidorów, wylej sok i wyrzuć. Rękami wyciśnij całe pomidory na miąższ, dodając miąższ do miski podczas wyciskania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzać oliwę z oliwek w ciężkim rondlu na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Dodać czosnek i gotować, aż złoty i pachnące; należy uważać, aby nie spalić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodaj miąższ pomidorowy, wymieszaj do połączenia i zmniejsz ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
7
Podawać jako sos do zanurzania bocconcini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn