Fondue Gruyère i cydr
Gruyère i Fondue na cydr mogą być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 32G białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, kiełbasę kiełbasę, bagietkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Świąteczne Fondue Gruyere, Karmelizowana szalotka i Fondue Gruyere, oraz Fondue Gruyère z karmelizowaną szalotką.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Podgrzać duży duży pojemnik na dużym ogniu.
Dodaj kiełbasę i smażyć, aż zbrązowieje z obu stron, 2to 3 protokół.
Przenieś do blachy do pieczenia i umieść w piekarniku, aby się ogrzać.
Wrzucić ser i skrobię kukurydzianą w largebowl do herbu. Przynieś twardy cydr i ocet, aby gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu overmedium ciepła. Zmniejszyć ciepło do średnio niskiego (mieszanina powinna być ledwo gotować).
Do gotowania na wolnym ogniu dodaj garść sera. Mieszaj, aż ser się rozpuści.
Dodać pozostały ser 1 garść na raz, mieszając, aż stopi się między dodatkami.Zwiększ ciepło do średniego i gotujuntyl fondue zaczyna bąbelkować, mieszajączawsze. Zamieszaj w Calvados. Doprawić pieprzem.
Przelej fondue do garnka. Ustaw fonduepot na stojaku; lekka świeca lub palnik w puszkach. Ułóż plasterki kiełbasy, plasterki jabłka i kostki chleba w garnku do fondue bowlsalongside.
* Alkoholowy cydr jabłkowy; dostępny w dziale quor większości supermarketów i w sklepach monopolowych.
Zacznij fondue w asaucepan na piecu-nie w fonduepot. Jeśli mieszanina wydaje się trochę grudkowaty, zachować mieszając i podgrzać trochę.