Flądra śródziemnomorska jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 455 kalorii, 34g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wina, parmezanu, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ryby Śródziemnomorskie (Flądra), Faszerowana Flądra, oraz Flądra Kreolska.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie i natychmiast usuń do średniej miski z lodowatą wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Usuń i wyrzuć skórki z pomidorów. Pomidory posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; podsmażyć cebulę do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać pomidory, czosnek i włoskie przyprawy; gotować, aż pomidory będą miękkie, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Włoska
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wymieszaj oliwki, wino, kapary, sok z cytryny i 1/2 bazylii. Zmniejsz ogień, zmiksuj parmezan i gotuj, aż mieszanina zostanie zredukowana do gęstego sosu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Sok Z Cytryny
Kapary
Oliwki
Bazylia
SOS
Wino
6
Umieść flądrę w płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Flądra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
7
Polać filety sosem i polać pozostałymi liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazylia
SOS
8
Piec 12 minut w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowane widelcem.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.