Flądra Śródziemnomorska

Flądra Śródziemnomorska
Flądra śródziemnomorska jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 455 kalorii, 34g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 71 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wina, parmezanu, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ryby Śródziemnomorskie (Flądra), Faszerowana Flądra, oraz Flądra Kreolska.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia. Zanurz pomidory we wrzącej wodzie i natychmiast usuń do średniej miski z lodowatą wodą; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Usuń i wyrzuć skórki z pomidorów. Pomidory posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu; podsmażyć cebulę do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać pomidory, czosnek i włoskie przyprawy; gotować, aż pomidory będą miękkie, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszaj oliwki, wino, kapary, sok z cytryny i 1/2 bazylii. Zmniejsz ogień, zmiksuj parmezan i gotuj, aż mieszanina zostanie zredukowana do gęstego sosu, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KaparyKapary
OliwkiOliwki
BazyliaBazylia
SOSSOS
WinoWino
6
Umieść flądrę w płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlądraFlądra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Polać filety sosem i polać pozostałymi liśćmi bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
SOSSOS
8
Piec 12 minut w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn