Flądra nadziewana szpinakiem z pieczarkami i fetą
Flądra nadziewana szpinakiem z pieczarkami i fetą może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 18g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.09 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz ser feta, filety flądra, grzyby, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Flądra nadziewana szpinakiem z pieczarkami i fetą, Boczek, Szpinak I Feta Faszerowane Pieczarki (Niskowęglowodanowe I Bezglutenowe), oraz Flądra Nadziewana Szpinakiem Kremowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Spryskaj nieogrzewaną patelnię średnią sprayem bez kleju.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodać grzyby i gotować około 5 minut lub aż płyn uwolniony z grzybów odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szpinak na patelni. Gotować i mieszać o 2 protokół lub aż szpinak zwiędnie.
Usunąć z ciepła i odprowadzać nadmiar wilgoci.
Posypać warzywami ser feta, następnie wymieszać.
Aby zebrać bułki rybne, umieść jedną czwartą mieszanki szpinaku na szerokim końcu każdego filetu. Ostrożnie zwinąć filet wokół mieszanki szpinaku. Użyj drewnianych wykałaczek, aby utrzymać koniec każdej rolki na miejscu.
Spray 8x8 calowe naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayu.
W naczyniu do pieczenia umieść bułki rybne, szew w dół.
Dodać 2 łyżki wody. Luźno przykryć folią.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować po przetestowaniu widelcem i będzie nieprzezroczysta przez całą drogę.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio