Flądra gotowana w sosie koperkowo-pomidorowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Flądra gotowana w sosie koperkowo-pomidorowym może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka estragonu, płatki pieprzu, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dżem pomidorowy i olej-koper włoski, Pieczona flądra z czosnkiem i oliwą z oliwek, oraz Gotowana Flądra Z Miętą Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo zmiel nasiona kopru włoskiego i płatki czerwonego pieprzu w młynku do przypraw lub za pomocą zaprawy ispestle. Alternatywnie, umieścić w zamykanym worku chłodniczym. Zmiażdżyć wałkiem do ciasta lub większymkillet. Odstawić.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojony koper włoski, doprawić solą igotować, często mieszając, aż będzie miękki, 10-12 minut.
Dodać przyprawy i gotować, mieszającczęsto, aż przyprawy zaczną ciemnieć, o 1 minutę.
Dodaj sos marinara i 1/2 szklanki wody toskillet; doprowadzić do duszenia i gotować do meldflavors, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Przyprawiamy rybę solą i pieprzem i składamy filety na trzy lub na pół, tworząc paczki.
Filety ułożyć w sosie. Przykryć patelnię i zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować, aż fishis nieprzezroczyste i zaczyna płatków, 12-15minutes.
Podziel koper włoski-sos pomidorowy i rybapoż płytkie miseczki.
Posypać estragonem i liśćmi orzecha włoskiego.
W porcji: 190 kalorii, 5 g tłuszczu, 2 g błonnika
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.