Flary Seitan
Seitan flary może być tylko danie główne szukasz. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Mieszanka seitan, sól, syrop klonowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Seitan Cacciatore (i trochę o seitan), Seitan Carnitas, oraz Seitan Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średniej wysokości.
Przygotuj seitan: marynować seitan w oliwie z oliwek, aby pokryć przez 1 godzinę. Grill seitan aż lekko rumiane, 3 do 5 minut lub dłużej, obracając często.
W międzyczasie przygotuj sos, jeśli używasz: w szklanej miarze ubij razem ostry sos, syrop klonowy, sok z limonki, sól i pieprz cayenne do smaku. Kuchenka mikrofalowa mieszaninę przez 1 minutę lub do dość gorąco, lub ubijać mieszaninę razem w małym rondlu i umieścić go na bezpośrednim ogniu na grillu, aż będzie gorąco, 4 do 5 minut, lub dłużej w zależności od grilla.
Dodaj mieszaninę do miski seitan i mieszać delikatnie połączyć, lub płaszcz seitan, jeśli jest szaszłyk. Na koniec opcjonalne oregano.
Podawać z dodatkowym sosem i paluszkami selera.
Z książki Grillowanie Vegan Style: 125 odpalone przepisy, aby włączyć każdy kęs do grilla podwórku przez Johna Schlimma. Przedruk w porozumieniu z Da Capo, członkiem grupy Perseus Books. Copyright © 2012.