Flan z dyni z przyprawionymi pestkami dyni

Flan z dyni z przyprawionymi pestkami dyni
Przepis Dynia Flan z przyprawionymi pestkami dyni może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w mniej więcej 8 godzin. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 473 kalorie, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, jajka plus 1 żółtko jaja, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pumpkin Pie Przyprawione Prażone Pestki Dyni, Pestki dyni przyprawione i Sugared, oraz Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzej suflet w piekarniku, przygotowując karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Gotuj 1 szklankę cukru w suchym 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, bez zakłóceń, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier roztopi się w głębokim złotym karmelu. Mając rękawice kuchenne, wyjmij gorące naczynie z piekarnika i natychmiast wlej karmel do naczynia, przechylając go, aby przykryć dno i bok. (Pozostawić piekarnik włączony.) Przechylaj się, gdy karmel stygnie i zgęstnieje na tyle, aby pokryć, a następnie utwardzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
1
Przynieś śmietanę i mleko do nagiego gotowania na wolnym ogniu w ciężkim rondlu 2-quart na umiarkowanym ogniu, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij razem całe jajka, żółtko i pozostały cukier w dużej misce, aż dobrze się połączą, a następnie ubijaj w dyni, wanilii, przyprawach i soli, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
DyniaDynia
WaniliaWanilia
PrzyprawyPrzyprawy
CukierCukier
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać mieszankę gorącej śmietany w wolnym strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wlać krem przez sito o drobnych oczkach do miski, skrobając gumową szpatułką, aby przebić się i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wlać krem na karmel w naczyniu, a następnie piec w łaźni wodnej, aż flan będzie złoty kolor na wierzchu i nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
6
Wyjąć naczynie z łaźni wodnej i przenieść do stojaka do ostygnięcia. Schłodzić flan, pod przykryciem, aż ostygnie, co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
1
Tosty z pestek dyni w oleju w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni (najlepiej żeliwnej)na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż nadmuchane i złote, 8 do 10 minut. Wrzucić z solą i cayenne aż powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
TostyTosty
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Uruchom cienki nóż między flan i boku naczynia poluzować. Potrząśnij naczyniem delikatnie z boku na bok, a gdy flan swobodnie porusza się w naczyniu, Odwróć duży talerz z wargą nad naczyniem. Trzymając naczynie i talerz bezpiecznie razem, szybko odwróć i obróć flan na talerz. (Karmel wyleje się na i wokół flan.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Tuż przed podaniem posyp flan przyprawami z pestek dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
1
* Flan można schłodzić 1 dzień.* Przyprawione pestki dyni przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej, 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański można sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
Flaco Tempranillo
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn