Flan kokosowy
Flan kokosowy to europejski przepis na 8 osób. Jedna porcja zawiera 534 kalorie , 8 g białka i 32 g tłuszczu . Za 1,69 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako deser i jest gotowy w około 4 godziny i 10 minut . Mieszanka kokosa, wody, kokosa i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 38% , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Leche Flan (Caramel Flan) , My Simple Custard Flan (Filipiński Leche Flan) i Baked Custard (Flan) .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita.
W ciężkim rondlu na dużym ogniu wymieszaj cukier z 1/4 szklanki wody. Mieszaj tylko do połączenia. Gotuj na wolnym ogniu, aż mieszanka osiągnie głęboki bursztynowy kolor.
Wlać natychmiast do 9-calowej formy do ciasta, obracając, aby całkowicie pokryć dno. Odstawić do ostygnięcia i stwardnienia.
W blenderze wymieszaj wszystkie pozostałe składniki oprócz skórki z limonki i wiórków kokosowych. Dobrze wymieszaj.
Dodaj skórkę z limonki i zmiksuj kilka razy, aby się połączyła.
Wlać do formy na ciasto razem z karmelem.
Piec w kąpieli wodnej, aż masa będzie gotowa (środek będzie nadal lekko drżący), około 1 godziny.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na courterze. Schłodź w lodówce przez 2 godziny.
Wsyp wiórki kokosowe do dużej, suchej patelni i rozgrzej je na średnio-niskim ogniu.
Podpraż płatki, aż staną się jasnobrązowe, często mieszając.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przed udekorowaniem flanu.
Przejedź nożem wzdłuż krawędzi flanu. Odwróć go na duży talerz z miejscem na zebranie się sosu.
Pokrój na plasterki, udekoruj każdy plasterek odrobiną prażonych wiórków kokosowych i podawaj.