Flan Ajerkoniaku
Flan ajerkoniak może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rum, ajerkoniak, mleko skondensowane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej, Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadzić cukier równomiernie na dnie 2-ćwiartkowego rondla. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż cukier stopi się i zmieni kolor karmelu. Ostrożnie dodać wodę, mieszając aż do wymieszania.
Wlać do ungreased 9-calowy Okrągły patelni ciasto. Przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć dno; odstawić do stwardnienia, około 30 minut.
Rozgrzać piekarnik do 163°. w dużej misce, beat ajerkoniak, mleko skondensowane, jajka, rum i gałka muszkatołowa z trzepaczką drutu, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę cukru na patelni.
Umieść ciasto na patelni brojlerów.
Wlać 1 cal gorącej wody do patelni brojlerów.
Piec 45 minut do 1 godziny lub aż prawie zestaw i nóż włożony do środka wychodzi czysty. Schłodzić na stojaku chłodzącym 1 godzinę. Przechowywać w lodówce 1 godzinę. Uruchom małą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować.
Umieść 12-calowy okrągły talerz do serwowania z podniesionymi bokami do góry nogami nad patelnią; obróć płytę i patelnię.
Dekoruj świeżymi gałązkami mięty i żurawiną.