Flambe pomarańcze i śmietana
Flambe pomarańcze i śmietana wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką najwyższej jakości lody waniliowe, naleśniki, Likier pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Kurczak Flambe z irlandzką Whiskey i śmietaną, Smoothie z pomarańczy i śmietany, oraz Krem pszenny z pomarańczami.
Instrukcje
W patelni saute na średnim ogniu, dodać masło i stopić. Wymieszać imbir, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i anyż i doprowadzić do duszenia.
Dodaj segmenty pomarańczowe i naleśniki do rozgrzania.
Dodać likier pomarańczowy i zdjąć z ognia. Ostrożnie zapal mieszaninę długim meczem kuchennym do flambe. Pozwól, aby płomienie zgasły i usuń anyż Gwiaździsty. Naleśniki podzielić na półmiski, łyżkę pomarańczy i sos na wierzchu i polać gałką lodów.
Udekoruj skórką pomarańczową i podawaj.