Flageolety z jesienną zielenią i świeżym boczkiem

Flageolety z jesienną zielenią i świeżym boczkiem
Flageolets z jesienną zielenią i świeżym boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, kilka liści jarmużu toskańskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Flageolets En Pissenlits (Fasola Z Zielenią Mniszka Lekarskiego), Frittata z boczkiem, świeżą ricottą i zieleniną, oraz Gorący sos bekonowy bennigana-świetnie komponuje się ze świeżym szpinakiem i innymi zieleniami.

Instrukcje

1
Zapakuj świeży boczek w mieszaninie soli i cukru, przykryj i przechowuj w lodówce do 4 godzin. Opłukać i osuszyć, a następnie pokroić w 1/2-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
CukierCukier
SólSól
2
Połączyć boczek, fasola, marchew, cebula, czosnek, morele, liście laurowe, i chile w szybkowarze i dodać zimną wodę przyjść cal nad fasolą. Zamontuj szybkowar z pokrywką i podnieś temperaturę do wysokiej, aż zacznie gwizdać. Zmniejszyć do najniższego ustawienia i gotować, aż fasola są kremowe i gotowane przez, około 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MorelaMorela
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
BoczekBoczek
FasolaFasola
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
3
Zdjąć pokrywkę i wyregulować przyprawę octem, solą i pieprzem. Na przemian, doprowadzić składniki do wrzenia w dużym garnku o dużym dnie i natychmiast zmniejszyć ogień do gotować. Gotować, pod przykryciem, aż fasola zostanie dokładnie ugotowana i kremowa, około 1 3/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
OcetOcet
PieprzPieprz
FasolaFasola
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Wyjmij Duże aromatyczne warzywa, czosnek, chile i liście laurowe z garnka i odrzuć. Wykonali swoją pracę smakową. Grubo posiekaj zieleninę lub rozdrzyj rękami, a następnie złóż je w fasolę. Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, lub aż zielenie będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
ZieloniZieloni
FasolaFasola
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Podawać z ciepłym chrupiącym chlebem i zdrową dawką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Przedruk za zgodą Seamus Mullen ' S Hero Food by Seamus Mullen, © 2012 Andrews McMeel Publishing

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn