Flageolety z jesienną zielenią i świeżym boczkiem
Flageolets z jesienną zielenią i świeżym boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, kilka liści jarmużu toskańskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Flageolets En Pissenlits (Fasola Z Zielenią Mniszka Lekarskiego), Frittata z boczkiem, świeżą ricottą i zieleniną, oraz Gorący sos bekonowy bennigana-świetnie komponuje się ze świeżym szpinakiem i innymi zieleniami.
Instrukcje
Zapakuj świeży boczek w mieszaninie soli i cukru, przykryj i przechowuj w lodówce do 4 godzin. Opłukać i osuszyć, a następnie pokroić w 1/2-calową kostkę.
Połączyć boczek, fasola, marchew, cebula, czosnek, morele, liście laurowe, i chile w szybkowarze i dodać zimną wodę przyjść cal nad fasolą. Zamontuj szybkowar z pokrywką i podnieś temperaturę do wysokiej, aż zacznie gwizdać. Zmniejszyć do najniższego ustawienia i gotować, aż fasola są kremowe i gotowane przez, około 25 protokół.
Zdjąć pokrywkę i wyregulować przyprawę octem, solą i pieprzem. Na przemian, doprowadzić składniki do wrzenia w dużym garnku o dużym dnie i natychmiast zmniejszyć ogień do gotować. Gotować, pod przykryciem, aż fasola zostanie dokładnie ugotowana i kremowa, około 1 3/4 godziny.
Wyjmij Duże aromatyczne warzywa, czosnek, chile i liście laurowe z garnka i odrzuć. Wykonali swoją pracę smakową. Grubo posiekaj zieleninę lub rozdrzyj rękami, a następnie złóż je w fasolę. Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, lub aż zielenie będą miękkie.
Podawać z ciepłym chrupiącym chlebem i zdrową dawką oliwy z oliwek.
Przedruk za zgodą Seamus Mullen ' S Hero Food by Seamus Mullen, © 2012 Andrews McMeel Publishing