Flądra W Kremie Jalapeno
Flądra w kremie Jalapeno może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje $9.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 88g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1015 kalorii. Jeśli masz ciężki krem, jalapeno, filety z flądry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Recipezaar. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%. Flądra w kremie Jalapeno, Pieczona flądra z koperkiem i kremem kaparowym, oraz Kurczak z kremem Jalapeno są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej patelni na średnim ogniu gotować szalotki w maśle, aż zmiękną (3-5 protokół).
Dodać jalapeno, śmietanę i 1/4 łyżeczki soli i doprowadzić do duszenia.Rybę osuszyć, posypać pieprzem i pozostałą solą (1/4 łyżeczki).Każdy filet złożyć na pół w poprzek i umieścić w sosie i gotować na wolnym ogniu, aż ryba jest gotowana przez (5-10 minut).
Przełożyć rybę na talerz i ogrzać.
Dodaj pomidory i kolendrę do sosu na patelni i gotować na średnim ogniu, aż do ogrzania przez (1 minuta).Łyżka sosu nad rybą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku