Fiński Kalafior
Fiński kalafior może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis serwuje 8 i kosztuje 1,24 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 20g tłuszczu i w sumie 276 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz piwo bezalkoholowe, pieprz, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pieprz, możesz podążać za tym daniem głównym z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Fiński Flatbread, Fińskie Wiatraczki, oraz Fiński Naleśnik dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść chleb w 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia; piec w temperaturze 300° przez 15-20 minut lub do uzyskania chrupkości. Na dużej patelni podsmaż kalafior na maśle z kminkiem do miękkości.
Zdjąć z ognia; dodać chleb i ser.
Przenieś do natłuszczonego 11-calowego. x 7-w. naczynie do pieczenia.
W małej misce ubij jajka, piwo, musztardę, kolendrę i pieprz.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.