Five Spice Pork Rillettes
Five Spice Pork Rillettes to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 380 kalorii, 29g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, wodę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rillettes Wieprzowe, Rillettes wieprzowe, oraz Ugotuj książkę: Rillettes z łopatki wieprzowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° z regałem w dolnej trzeciej.
Czosnek mielony i rozgnieść z pięcioramiennym proszkiem, 1 łyżką soli koszernej i 1/2 łyżeczki pieprzu. Natrzyj na wieprzowinę i tłuszcz w ciężkim garnku 5-quart. Owinąć pietruszkę, liść laurowy i połówki szalotki w gazę i związać sznurkiem.
Dodaj do garnka z wieprzowiną, wodą i 1/3 szklanki Sherry i zagotuj. Przykryć i dusić w piekarniku, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 3 godzin.
Gotować marchewkę, aż chrupiące-miękkie, o 4 protokół. Wymieszać posiekaną szalonkę i gotować 1 minutę.
Odcedzić i lekko ostudzić.
Odcedzić mieszankę wieprzową na dużym sitku ustawionym nad miską, zachowując płyn. Mięso drobno rozdrobnić i lekko rozgnieść tłuszcz z zębami, przenosząc oba do miski. Odtłuszczone i zapasowe tłuszcze z cieczy. 1/2 szklanki płynu wymieszać z mięsem z warzywami, pozostałą łyżką Sherry i 1/2 łyżeczki soli koszernej oraz 1/2 łyżeczki pieprzu. Super.
Przenieść do terrine, naciskając lekko. Top z 1/4 cala tłuszczu. Ochłodzić, potem schłodzić 8 godzin.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Rillettes można schłodzić do 2 tygodni.