Five-Spice Gingersnaps
Need a deser wegetariański? Five-Spice Gingersnaps może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 93 kalorie, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 13 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz krystalizowany imbir, mąkę, złoty syrop lyle ' a i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Gingersnaps, Gingersnaps, oraz Gingersnaps dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać mąkę, pięć przypraw w proszku, sodę oczyszczoną i sól.
Imbir Pulse z 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Dodaj syrop, masło, jajko i pozostałe 3/4 szklanki cukru do procesora i mieszaj, aż mieszanina będzie gęsta i kremowa, o 3 protokół.
Dodać mieszankę mąki i pulsować tylko do momentu powstania ciasta. Formować ciasto na dysk i schłodzić, owinięte w folię, co najmniej 8 godzin, aby umożliwić rozwój smaków.
Umieść piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Ćwierć forsy. Zachowując pozostałe 3 kawałki zawinięte w folię i schłodzone, rozwałkuj 1 kawałek ciasta na lekko posypanym mąką arkuszu papieru woskowego z lekko posypanym mąką wałkiem do ciasta o grubości 3/4 cala. (Jeśli ciasto stanie się zbyt miękkie, aby rozwałkować, schłodzić na papierze woskowym, aż stanie się jędrne.)
Wyciąć rundy z nożem i przenieść do 1 wyłożonej blachy do pieczenia, układając ciasteczka o 2 cale od siebie.
Piec ciasteczka, aż lekko nadmuchane i cień ciemniejszy, 10 do 12 protokół. Schłodzić 5 minut na arkuszu. W razie potrzeby wykonaj otwory z końcówką rurową przy krawędziach, aby zawiesić ciasteczka, a następnie przenieś ciasteczka (jeszcze na pergaminie) do stojaka, aby całkowicie ostygnąć. (Ciasteczka będą lekko spłaszczyć, gdy ostygną.)
Podczas gdy pierwsza partia jest pieczenia, rozwałkować i wyciąć kolejną partię, układając ciasteczka na drugim wyłożonym arkuszu.
Piec w ten sam sposób, następnie zebrać resztki i schłodzić, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby ponownie, 15 do 20 minut. Zrób więcej ciastek ze skrawkami (ponownie złomuj tylko raz) i pozostałymi kawałkami ciasta, schładzając arkusze i wykładając je świeżym pergaminem przed użyciem.
Jeśli używasz lukru i barwienia, przenieś małe partie lukru do małych misek, 1 na każdy kolor i odcień z barwnikiem spożywczym. Łyżka każdego koloru lukru do osobnej torebki z ciastem, wyciskając nadmiar powietrza. Torba Twist mocno tuż nad lukrem, a następnie dekoracyjnie polewa na ciasteczka.
Pozostaw lukier do całkowitego wyschnięcia (około 1 godziny, w zależności od wilgotności) przed podaniem lub przechowywaniem ciasteczek.
* Ciasteczka są najlepsze, gdy ciasto jest schłodzone przez 8 godzin, aby umożliwić rozwój smaków, ale jeśli się spieszysz, ciasto można schłodzić tylko przez 2 godziny. Ciasto można schłodzić do 3 dni.* Korzystanie z worka ciasta wyposażonego w końcówkę rurki powoduje czystsze linie lukru, ale można użyć małych zamykanych plastikowych torebek. Łyżka każdego koloru lukru do oddzielnej zamykanej torby, wyciskając nadmiar powietrza i wycinając otwór 3/4 cala w 1 dolnym rogu każdej torby.* Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami pergaminu, jeśli mrożone, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 5 dni.