Fish & chips o zapachu cytryny

Fish & chips o zapachu cytryny
Fish & chips o zapachu cytryny to Europejski przepis, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka marchew, Skórka z cytryny, ryby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 99%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto piwne ryba i pikantne frytki z sosem tatarskim cytrynowo-Habanero i octem Serrano, Pieczone guacamole kukurydziane z frytkami Tortilla o zapachu kminku (Południowo-Zachodnia przekąska), oraz Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips).

Instrukcje

1
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Marchew, ziemniaki, plastry tymianku i cytryny wrzucić do dużej nieprzywierającej płytkiej tacy do pieczenia, z olejem i przyprawami. Gotować przez 25 minut, potrząsając patelnią raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Włóż brokuły do patelni z wrzącą wodą i gotuj przez około 5 minut lub do miękkości. Wymieszać z groszkiem i szpinakiem. Gdy cały szpinak zwiędnie i groszek będzie miękki, dokładnie odcedzić. Blitz w robocie kuchennym do gładkiej czystej. Wymieszać z crme frache, szczyptą skórki cytrynowej i odrobiną przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Połóż rybę na pieczonych korzeniach i gotuj przez około 15 minut, aż ryba zostanie właśnie ugotowana. Upewnij się, że Green Veg pure jest jeszcze gorący i podawać obok ryby i korzeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn