Firmowa zielona sałatka
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojej kolekcji, firmowa zielona sałatka może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 170 kalorii, 4 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 93 centy za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ocet ryżowy, brązowy cukier, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 37% wyniku, co nie jest wynikiem imponującym. Podobne przepisy to firmowa sałatka z zielonej fasoli, firmowa fasolka szparagowa i firmowa patelnia z fasolką szparagową.
Instrukcje
Na małej, ciężkiej patelni rozpuść masło.
Dodaj migdały i gotuj na średnim ogniu aż do zarumienienia, około 4 minut.
Posypać cukrem. Gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu rozpuszczenia cukru.
Rozłożyć na folii do ostygnięcia.
Do sosu, w małej misce wymieszaj olej, ocet i brązowy cukier. Schłodzić aż do podania.
Na sałatkę w dużej misce połącz sałatę, paprykę i zieloną cebulę.
Dodaj dressing; wrzucić do płaszcza.
Posypać makaronem ryżowym, pestkami słonecznika i migdałami.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.