Finnan Haddie Chowder
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Finnan Haddie Chowder. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 591 kalorii, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka ziemniaków, masło, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Finnan-Haddie Canapes, Finnan Haddie ze szpinakiem i pancettą, oraz Krem Finnan Haddie (Wędzony Plamiak).
Instrukcje
W dużym rondlu, rozgrzać masło i olej, dodać cebulę, i smażyć na małym ogniu przez 5 protokół.
Dodać ziemniaki i gotować przez dodatkowe 5 protokół.
Dodać tymianek i wino i gotować przez minutę lub tak, zanim wlać bulion i mieszając.
Dodać mleko i doprowadzić do prawie wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są prawie miękkie, o 10 protokół.
Dodać kukurydzę, finnan haddie, i mielenie pieprzu i doprowadzić do duszenia.
Niech gotować na wolnym ogniu, aż plamiak jest tylko gotowane, o 10 protokół. Smak do przypraw, dodając trochę soli w razie potrzeby.
Wlać do pojemnika, ostudzić, oznaczyć i przykryć przed zamrożeniem.D)
Odstawić na noc do lodówki.R)
Wlać do patelni i delikatnie podgrzać, starając się nie rozbić ryby.(S)
Rozgrzać patelnię i dodać boczek. Smażyć na patelni, aż będzie chrupiąca, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach. Zupę zrzucamy do miseczek, a na każdą z nich nakładamy krem, trochę chrupiącego boczku i posypujemy szczypiorkiem.
Z niezawodnej książki kucharskiej zamrażarki: przygotuj posiłki z wyprzedzeniem, bezstresowa rozrywka, wykorzystaj nadmiar owoców i warzyw, karmienie rodziny w nowoczesny sposób przez Ghillie James. Tekst © 2011 Ghillie James; zdjęcia © 2011 Tara Fisher. Wydany w 2012 roku przez Kyle Books.