Filety Rybne Prowansalskie

Filety Rybne Prowansalskie
Filety rybne Provencal to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 158 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, filety z dorsza, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest świetne. Spróbuj Ryby Prowansalskie, Prowansalska Zupa Rybna, oraz Emerils Fish Provencal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podsmażyć cebulę na średniej patelni w oliwie z oliwek przez 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać czosnek i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodaj pomidory, bazylia, tymianek, pietruszka i pieprz. Dusić przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
TymianekTymianek
4
Podczas gdy sos simmers, pogłębiać ryby w mące do Płaszcz po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
RybyRyby
5
Saute ryby na dużej patelni w 2 łyżki oliwy z oliwek, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wlać sos na rybę na patelni i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż ryba nie jest już półprzezroczyste i płatki łatwo.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn