Filet z sosem pieprzowym
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 346 kalorii, 3G białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Jeśli masz przyprawione sól, pieprz cytrynowy, trójkolorowe ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Filet wołowy z mieszanym sosem pieprzowym, Filet ze strusia/wołowiny faszerowany Krabem z sosem pieprzowym, oraz Sos Pieprzowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Posyp obie strony steku pieprzem cytrynowym, przyprawioną solą i dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Grillować przez 2 do 3 minut na stronę na dużym ogniu, a następnie kolejne 3 do 5 minut na niższym ogniu.
Posmaruj roztopionym masłem podczas gotowania.
W międzyczasie przygotuj sos: zacznij od zgniecenia pieprzu wałkiem do ciasta w torebce z zamkiem błyskawicznym i odstaw je na bok.
Następnie rozgrzać ciężką patelnię żaroodporną na średnim ogniu i stopić masło. Pokruszyć w kostce bulionu wołowego.
Trzepaczka do połączenia. Następnie dodać musztardę Dijon na patelni i ubijać go wokół trochę.
Ubić Dijon i brandy razem, aż do połączenia, a następnie niech bańki przez około 45 sekund lub tak. Następnie wlać śmietanę i pokruszone ziarna pieprzu.
Ubijaj wszystko razem, pozwalając na kilka minut bąbelków, aby zgęstnieć. Łyżka go na grillowanych steków.