Filet Z Podeszwy Ponte Vecchio Style
Filet z jedynego Ponte Vecchio stylu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 1217 kalorii, 125g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 17,4 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Mieszanka pietruszki, pieczarek, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest dobre. Podobne przepisy to Filet z podeszwy Ponte Vecchio Style, Filet z podeszwy Ponte Vecchio Style, oraz Filet z soli w sosie olejowym.
Instrukcje
Każdy filet rybny pokroić na 4 kawałki wzdłuż i odstawić. Grzyby opłukać, osuszyć i grubo posiekać. Na średnim ogniu roztopić 1 łyżkę masła, dodać cebulę i gotować, często mieszając, do miękkości, około 5 minut.
Dodać grzyby, zmniejszyć ogień i nadal gotować, ciągle mieszając, aż grzyby będą miękkie, około 8 minut.
Dodaj wino i kontynuować gotowanie przez 2 Więcej minut.Rozgrzej piekarnik do 177°
Dodaj pomidory (i do 1/2 szklanki soku, jeśli używasz pomidorów z puszki) do tej mieszanki. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj szalotki, wymieszać, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół. Mieszanka może wymagać wody, dodatkowego wina lub soku pomidorowego, aby utrzymać ją grubą, ale nie suchą; dodaj to, czego potrzebujesz, aby pasowało do Twojego gustu. Po 10 minutach mieszamy natkę pietruszki i wyjmujemy z ognia.Użyj pozostałej łyżki masła, aby posmarować żaroodporną patelnię wystarczająco dużą, aby zmieścić 16 małych filetów rybnych. Doprawić je lekko solą i pieprzem i polać sosem filety. Przykryć patelnię folią i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Podawać z maślanymi ziemniakami lub gotowanym na parze białym ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio