Filet Mignon z rozmarynem i sosem grzybowym
Filet Mignon z rozmarynem i sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 631 kalorii. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Udaj się do sklepu i odbierz steki z filetu Mignon, koszerną sól i pieprz, wino z Marsali i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filet Mignon Z Kremem Chrzanowym Na Herbatnikach Rozmarynowych, Filet Mignon z sosem grzybowym, oraz Filet Mignon z Truflowanym Ragoût grzybowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Stek: umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Spryskaj małą blachę do pieczenia sprayem do gotowania oleju roślinnego. Odstawić. Steki doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj steki i brązowy ze wszystkich stron, o 4 protokół.
Przenieść do przygotowanej blachy do pieczenia i piec przez 10 minut na średnio rzadkie doneness.
Niech steki odpocząć przez 5 minut na desce do krojenia.
Sos: w tej samej patelni stosowanej do steku, podgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać szalotki i grzyby i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować, aż szalotki są miękkie, o 5 protokół.
Dodaj wino i zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni z drewnianą łyżką. Gotować, aż większość płynu odparuje, o 2 protokół. Wymieszać bulion wołowy i rozmaryn.
Mąkę ubić na gładką masę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż połowa płynu odparuje i sos lekko zgęstniał, o 10 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pokroić w poprzek ziarna, pokroić stek w plastry o grubości 1/4 cala i ułożyć na półmisku.
Wlać sos do miski i podawać razem z mięsem.