Figi z octem balsamicznym, Mascarpone i orzechami włoskimi
Jeśli $1.99 za porcję spada w budżecie, figi z octem balsamicznym, Mascarpone i orzechami włoskimi mogą być świetne bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, mascarpone, kawałki orzecha włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Figi Zawijane W Bazylii Z Octem Balsamicznym, Pieczone Figi Z Octem Balsamicznym I Orzeszkami Pinii, oraz Biała Pizza z orzechami włoskimi, gruszkami i balsamicznymi szkliwionymi figami.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Doprowadzić wino, ocet i cukier do wrzenia w 3-quart ciężki niereaktywny rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dodać figi i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Wlać figi płynem do 2-litrowego szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia i posypać orzechami włoskimi.
Piec, odkryte, aż figi zmiękną i wchłoną około dwóch trzecich płynu, około 30 minut. Lekko schłodzić, około 15 minut.
Podawać ciepłe figi z sosem i odrobiną mascarpone.