Figi szkliwione z kremem Mascarpone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj szkliwione figi z kremem Mascarpone. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 589 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, cukier, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarta brzoskwiniowa Polewana miodem z kremem Mascarpone, Spike It: Bourbon-glazurowane brzoskwinie z kremem Mascarpone, oraz Grillowane Figi Z Miodowym Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: mikser elektryczny
Krem: w mikserze ubić mascarpone na gładką masę. Kontynuować ubijanie i powoli dodawać śmietanę w stałym strumieniu.
Dodać cukier i ubijać przez 3 minuty.
Na figi: w małym garnku połącz sok pomarańczowy, ocet balsamiczny, cukier i skórkę.
Gotować na dużym ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wrzucić figi z glazurą i rozprowadzić, pokroić bok do góry, w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Gotować pod brojlerem przez 6 do 8 minut, aż lekko karmelizowane.
Ciepłe figi podawać z kremem mascarpone i prażonymi orzechami włoskimi.