Figgy Piggy Cornish Hens
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Figgy Piggy Cornish Kur. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 746 kalorii, 53g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka ząbków czosnku, kur kornwalijskich, gałązek tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać figi można śledzić to danie główne z Panna Cotta Z Figami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Figgy Piggy Sandwich, Figgy Piggy Pizza, oraz Figgy Piggy Tarta Bez Formy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260° z regałem w górnej trzeciej.
Boczek gotować w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż ostry.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Dodać czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Przełożyć na papierowe ręczniki z boczkiem.
Kury osuszyć i doprawić 1 1/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać tłuszcz na patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. Brązowe 4 połówki kurze, strona skóry w dół, około 6 minut.
Przenieś, skórą do góry, na dużą 4-stronną patelnię z prześcieradłami. Brązowe Pozostałe kury, przenoszące się do blaszki. Patelnia rezerwowa.
Rozsypać tymianek i figi na kury, a następnie piec, aż kury są gotowane przez, około 15 minut. Tymczasem, deglaze patelnia z sokiem z cytryny przez gotowanie, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, 30 sekund.
Polej pieczone kury. Boczek i czosnek rozsypać na kury.