Fig-Swirl Coffeecake
Ekspres do kawy Fig-Swirl wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Na 52 grosze za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 16. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mąki, soli, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Fig-Swirl Coffeecake, Cinnamon Swirl Coffeecake, oraz Blueberry Cinnamon Swirl Crumb Coffeecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i 1/2 łyżeczki cukru w ciepłej wodzie w małej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z mlekiem, 1 łyżeczką wanilii i jajkiem. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Umieść mąki, 1/3 szklanki cukru, masła i soli w robocie kuchennym; pulsuj 5 razy lub do wymieszania. Z włączonym procesorem powoli dodawaj mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą i przetwarzaj, aż ciasto utworzy kulkę. Proces 1 dodatkowa minuta. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 do 5 razy (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 1 godzinę lub do momentu, gdy ciasto prawie podwoi się pod względem wielkości. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Połączyć 1 łyżeczkę wanilii, figi i sok pomarańczowy w robocie kuchennym; proces aż drobno posiekane. Odstawić.
Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić 5 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 15 x 10 cali na posypanej mąką powierzchni.
Rozprowadzić mieszankę fig równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calowy margines wzdłuż jednej długiej krawędzi.
Zwinąć prostokąt mocno, zaczynając od przeciwległej długiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne; szczyp szew do uszczelnienia.
Umieścić rolkę, szew w dół, na powierzchni mąki; podzielić rolkę na pół wzdłuż za pomocą ząbkowanego noża. Pracując na 12-calowej patelni do pizzy pokrytej sprayem do gotowania, zwiń połowę ciasta, pokrój bok do góry, wokół siebie w spiralny wzór.
Umieść drugą połowę ciasta, pokrój bok do góry, na końcu pierwszego paska, ściskając końce razem, aby je uszczelnić; Kontynuuj zwijanie ciasta, tworząc okrąg. Przykryć i pozostawić do wyrośnięcia 1 godzinę lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Piec w 350 przez 30 minut lub do złotego koloru.
Ułożyć ciasto na talerzu.
Połączyć cukier puder i sok z cytryny w małej misce; skropić na gorącym cieście.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: ciasto coffeecake można zrobić z wyprzedzeniem.