Kuropatwa w cieście z gruszy
Kuropatwa w Pie gruszkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka mielonego cynamonu, dodatkowego cukru, połówek gruszek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grusza, Ciasto Bourbon-Gruszka, oraz Fasola Pieczona Z Kuropatwą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odstawić pięć połówek gruszek; Pozostałe gruszki posiekać. W dużym rondlu połącz posiekane gruszki, żurawinę, ananasa i cukier. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 4-5 minut lub aż niektóre żurawiny pękną. Ostudzić przez 30 minut, mieszając kilka razy. W misce połączyć mąkę, sól i cynamon. Wymieszać schłodzoną mieszankę żurawinową.
Linia a 9-in. Pie płyta z ciasta dolnej; wykończenia i flet krawędzie. Łyżka mieszanki żurawiny do skorupy ciasta; ułóż połówki gruszki na wierzchu.
Piec w temperaturze 400° przez 35-40 minut lub aż bąbelki i skorupa będzie złoty kolor (krawędzie przykryć folią na ostatnie 15 minut pieczenia, jeśli to konieczne). Cool on wire rack.
Pozostałe ciasto rozwałkować. Za pomocą foremek do ciastek wyciąć małe liście, małe gruszki i kuropatwę.
Ułożyć na blasze do pieczenia, w razie potrzeby posypać cukrem.
Piec w temperaturze 400° przez 6-8 minut lub do złotego koloru.
Na środku ciasta ułożyć kuropatwę z liśćmi i gruszkami.