Fettuccine z Lobster Pantelleria-Style
Fettuccine z Lobster Pantelleria stylu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.25 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory śliwkowe, homary, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Fettuccine z homarem, pomidorami i szafranem, Homar W Stylu Kantońskim, oraz New England-Style Lobster Roll dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli.
Crack homara muszli i usunąć mięso.
Ogon pokroić w plasterki 1/2 cala i pazury na 3 kawałki. Odłóż tomalleya.
W blenderze wymieszaj miętę, Bazyl, pietruszkę, czosnek, kapary, pomidory, pieprz czarny i chili oraz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby uzyskać gładką pastę. W razie potrzeby dodaj trochę więcej oliwy z oliwek.
Wlać pesto do dużej miski.
Gotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu aż do al dente.
Dodaj homara do wody do gotowania makaronu przez 1 minutę.
Wlać gorący makaron i homara do miski i wrzucić jak sałatka, aż dobrze wymieszane i podawać natychmiast.
Posypać posiekanymi listkami pietruszki.