Fettuccine z krewetkami i szparagami

Fettuccine z krewetkami i szparagami
Fettuccine z krewetkami i szparagami zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,11 USD za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis peskatariański ma 326 kalorii , 21 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Mieszanka parmezanu, czosnku, krewetek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 100 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje świetną ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Fettuccine z krewetkami, małżami i pomidorkami koktajlowymi , Fettuccine Alfredo z krewetkami, Mamma Mia, która jest dobra i Pieczone jajka i krem z boczku w gniazdkach Fettuccine ze szpinakiem .

Instrukcje

1
Oddziel główki szparagów od reszty pokrojonych kawałków i odłóż je na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
2
Rozgrzej 3/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Smaż i mieszaj czosnek w gorącym oleju, aż zacznie brązowieć, około 5 minut. Dodaj pokrojone szparagi (nie końcówki) i dopraw solą i pieprzem. Smaż i mieszaj szparagi, aż będą miękkie, ale nadal jasnozielone, około 10 minut, a następnie dodaj końcówki szparagów. Smaż i mieszaj przez kolejne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Doprawione Włoskie Bułki TartejDoprawione Włoskie Bułki Tartej
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
3
Podczas gotowania szparagów napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wmieszaj fettuccine i doprowadź do wrzenia. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale będzie nadal jędrny, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1-1/4 Szklanki Zimnej Wody1-1/4 Szklanki Zimnej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
4
Dokładnie odcedź na durszlaku w zlewie, włóż z powrotem do garnka i polej makaron 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
5
Wyjmij szparagi z patelni łyżką cedzakową, pozostawiając olej na patelni, i odłóż szparagi na bok. Osusz krewetki ręcznikami papierowymi i umieść na gorącej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
Do 5 średnich Pomidorów, Grubo PosiekanychDo 5 średnich Pomidorów, Grubo Posiekanych
6
Posyp krewetki przyprawą do owoców morza i gotuj i mieszaj krewetki, aż będą różowe i nie będą już przezroczyste. Włóż szparagi z powrotem na patelnię i gotuj krewetki i szparagi, aż będą dobrze podgrzane, przez kolejne 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do 5 średnich Pomidorów, Grubo PosiekanychDo 5 średnich Pomidorów, Grubo Posiekanych
7
Wymieszaj krewetki i szparagi z ugotowanym fettuccine i wymieszaj ze startym parmezanem. Oliwa z oliwek służy jako sos, więc dodaj więcej, jeśli to konieczne, aby hojnie pokryć makaron, krewetki i szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane FettuccineGotowane Fettuccine
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę2 Papryki (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojone W Kostkę
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Lody Lub Różne OwoceLody Lub Różne Owoce
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn