Fettuccine z krewetkami i szparagami
Fettuccine z krewetkami i szparagami zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,11 USD za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis peskatariański ma 326 kalorii , 21 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Mieszanka parmezanu, czosnku, krewetek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 100 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje świetną ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Fettuccine z krewetkami, małżami i pomidorkami koktajlowymi , Fettuccine Alfredo z krewetkami, Mamma Mia, która jest dobra i Pieczone jajka i krem z boczku w gniazdkach Fettuccine ze szpinakiem .
Instrukcje
Oddziel główki szparagów od reszty pokrojonych kawałków i odłóż je na bok.
Rozgrzej 3/4 szklanki oliwy z oliwek na średnim ogniu. Smaż i mieszaj czosnek w gorącym oleju, aż zacznie brązowieć, około 5 minut. Dodaj pokrojone szparagi (nie końcówki) i dopraw solą i pieprzem. Smaż i mieszaj szparagi, aż będą miękkie, ale nadal jasnozielone, około 10 minut, a następnie dodaj końcówki szparagów. Smaż i mieszaj przez kolejne 5 minut.
Podczas gotowania szparagów napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadź do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wmieszaj fettuccine i doprowadź do wrzenia. Gotuj makaron bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż makaron się ugotuje, ale będzie nadal jędrny, około 8 minut.
Dokładnie odcedź na durszlaku w zlewie, włóż z powrotem do garnka i polej makaron 2 łyżeczkami oliwy z oliwek.
Wyjmij szparagi z patelni łyżką cedzakową, pozostawiając olej na patelni, i odłóż szparagi na bok. Osusz krewetki ręcznikami papierowymi i umieść na gorącej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Posyp krewetki przyprawą do owoców morza i gotuj i mieszaj krewetki, aż będą różowe i nie będą już przezroczyste. Włóż szparagi z powrotem na patelnię i gotuj krewetki i szparagi, aż będą dobrze podgrzane, przez kolejne 2 do 3 minut.
Wymieszaj krewetki i szparagi z ugotowanym fettuccine i wymieszaj ze startym parmezanem. Oliwa z oliwek służy jako sos, więc dodaj więcej, jeśli to konieczne, aby hojnie pokryć makaron, krewetki i szparagi.