Fettuccine z cielęciną, groszkiem i miętą
Fettuccine z cielęciną, groszkiem i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 778 kalorii, 27g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, sól, wermut i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Fettuccine Z Groszkiem I Miętą, Fettuccine z pikantnym sosem cielęcym, oraz Fettuccine Z Rozgniecionym Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na umiarkowanie dużym ogniu.
Dodać cielęcinę i 1/4 łyżeczki soli i gotować, obracając, aż tylko gotowe, o 1 minutę w ogóle.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju i cebulę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać wermut, a następnie bulion i śmietanę; doprowadzić na wolnym ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 4 protokół.
Dodać groszek i podgrzać, około 1 minuty.
Dodać mięso z nagromadzonymi sokami i pozostałe 3/4 łyżeczki soli.
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować fettucine aż tylko gotowe, o 12 protokół.
Drenaż. Wymieszać z sosem, pieprzem, pozostałą 1 łyżką masła i miętą.
Odstawić na 2 do 3 minut tak, że makaron wchłania część sosu.
Świeży smak mięty: mięta zaczyna tracić smak, gdy tylko zostanie zerwana. Nawet jeśli grono, którego używasz, wygląda dobrze, mogło być zbierane wystarczająco dawno temu, aby smak był słaby. Posmakuj sosu i, jeśli chcesz, dodaj więcej mięty.
Rekomendacja win: lekkie i kwaśne vinho verde z Portugalii lub sauvignon blanc z Doliny Loary we Francji, takie jak Pouilly-Fum, będą odzwierciedlać orzeźwiający smak mięty.