Fettuccine z brukselką, żurawiną i karmelizowaną cebulą

Fettuccine z brukselką, żurawiną i karmelizowaną cebulą
Fettuccine z brukselką, żurawiną i karmelizowaną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka boczku, brukselki, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Karmelizowana brukselka i boczek Fettuccine Alfredo, Pieczona dynia Maślana i brukselka z żurawiną, jabłkami i cebulą, oraz Brukselka z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Podczas gdy to się rozgrzewa, wrzucić boczek na dużą patelnię żeliwną ustawioną na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek ma renderowane niektóre z jego tłuszczu i jest chrupiące, pięć do siedmiu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Podgrzać do średniej wysokości i dodać brukselkę wyciętą bokiem w dół. Gotować, upewniając się, aby nie mieszać ich, dopóki nie są rumiane, o dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
4
Dodaj plasterki cebuli, wymieszać, i gotować, aż cebula są przezroczyste, o cztery minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5
Wlać bulion, wermut i suszoną żurawinę. Dobrze wymieszać. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do medium, i gotować, aż kiełki są bardzo miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
WermutWermut
KiełkiKiełki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po zakończeniu, rezerwy 1/4 szklanki płynu do gotowania, i odsączyć makaron w durszlaku. Następnie wrzucić makaron na patelnię wraz z wodą makaronu. Podgrzać do średniej wysokości i gotować, ciągle mieszając, aż makaron będzie dobrze pokryty i płyn odparuje, jedną do dwóch minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Podawać z tartym parmezanem i ugotowanym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn