Fettuccine z brukselką, żurawiną i karmelizowaną cebulą
Fettuccine z brukselką, żurawiną i karmelizowaną cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka boczku, brukselki, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam poważne jedzenie. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Karmelizowana brukselka i boczek Fettuccine Alfredo, Pieczona dynia Maślana i brukselka z żurawiną, jabłkami i cebulą, oraz Brukselka z karmelizowaną cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Podczas gdy to się rozgrzewa, wrzucić boczek na dużą patelnię żeliwną ustawioną na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek ma renderowane niektóre z jego tłuszczu i jest chrupiące, pięć do siedmiu minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podgrzać do średniej wysokości i dodać brukselkę wyciętą bokiem w dół. Gotować, upewniając się, aby nie mieszać ich, dopóki nie są rumiane, o dwie minuty.
Dodaj plasterki cebuli, wymieszać, i gotować, aż cebula są przezroczyste, o cztery minuty.
Wlać bulion, wermut i suszoną żurawinę. Dobrze wymieszać. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do medium, i gotować, aż kiełki są bardzo miękkie, o 10 protokół.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po zakończeniu, rezerwy 1/4 szklanki płynu do gotowania, i odsączyć makaron w durszlaku. Następnie wrzucić makaron na patelnię wraz z wodą makaronu. Podgrzać do średniej wysokości i gotować, ciągle mieszając, aż makaron będzie dobrze pokryty i płyn odparuje, jedną do dwóch minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z tartym parmezanem i ugotowanym boczkiem.