Fettuccine i kurczak w sosie pomarańczowo-wiśniowym
Fettuccine i kurczak w sosie pomarańczowo-wiśniowym to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 20g białka, oraz 8G tłuszczu. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz fettuccine, orzechy włoskie, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj Wiśniowo-pomarańczowe kremowe bułeczki z sosem karmelowym, Fettuccine z kurczaka w sosie Bourbon, oraz Fettuccine Z Kurczaka W Sosie Śmietanowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i odcedzić fettuccine zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Podczas gotowania fettuccine, spray 12-calowy nonstick patelnia z gotowania sprayu; ciepła na średnim ogniu. Gotować kurczaka i soli w patelni 2 do 3 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż kurczak jest brązowy. Wymieszać z mrożoną fasolką szparagową. Przykryć i gotować na średnim ogniu 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie chrupiąca-miękka.
Wymieszaj sok pomarańczowy i skrobię kukurydzianą na gładką masę. Wymieszaj mieszaninę soku pomarańczowego, marmolady i wiśni do mieszanki kurczaka.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając; zmniejszyć ciepło do medium. Przykryć i gotować 2 do 3 minut, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie miękka, a kurczak nie będzie już różowy w środku.
Dodać fettuccine do mieszanki kurczaka; wrzucić.
Każdą porcję posypać orzechami włoskimi.