Fettuccine Alfredo z przegrzebkami i groszkiem
Fettuccine Alfredo z przegrzebkami i groszkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 1,51 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Idź do sklepu i odebrać masło, fettuccine, przegrzebki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Fettuccine Alfredo z groszkiem i Prosciutto, Lekkie Fettuccine Alfredo Z Krewetkami I Groszkiem, oraz Przegrzebki morskie i Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać przegrzebki; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub aż przegrzebki są nieprzezroczyste.
Wyjąć z ognia; umieścić w dużej misce do serwowania. Delikatnie wymieszać z groszkiem.
Masło rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu. Stopniowo dodawać śmietanę, mieszając aż do dobrze wymieszanego.
Dodać parmezan; gotować do całkowitego rozpuszczenia, ciągle mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
Umieścić makaron w dużej misce.
Dodać przegrzebki, groszek i sos; lekko wymieszać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.