Fenicki Key Lime Pie
Fenicki Key Lime Pie wymaga około 10 godzin i 45 minut od początku do końca. Za 100 centów za porcję, dostajesz deser, który serwuje 8. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 439 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis od Allrecipes wymaga masła, żółtek jaj, okruchów krakersów graham i cukru. Z łyżką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Baked Key Lime Pie Donuts {Key Lime Blog Party}, Key Lime Pie Cupcakes – Upside-Down Key Lime Pies, oraz Tajny Składnik (Key Lime): Key Lime Shrimp Tacos.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pulsuj migdały w robocie kuchennym, aż będą drobno zmielone.
Połącz migdały z okruchami krakersów graham, cukrem i solą.
Wlej roztopione masło i mieszaj, aż równomiernie zwilży. Wciśnij w 9-calowy talerz do ciasta.
Piecz skórkę w nagrzanym piekarniku na złoty kolor, 10 do 13 minut.
Podczas pieczenia Skórki ubij żółtka w misce ze skondensowanym mlekiem, śmietaną i skórką z limonki.
Ubijaj po trochu sok z limonki, aby zagęścić krem.
Wlej krem do skórki ciasta i wróć do piekarnika.
Piec w piekarniku przez 15 minut, aby krem zaczął się wiązać. Schłodzić do temperatury pokojowej na ruszcie, a następnie luźno przykryć folią i wstawić do lodówki na noc.
Polecane wino: Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling, Późne Zbiory Sauvignon Blanc
Key Lime Pie działa naprawdę dobrze z Moscato d ' Asti, Late Harvest Riesling i Late Harvest Sauvignon Blanc. Ponieważ key lime pie jest dość cierpki, możesz wybrać dowolne z tych słodkich win, aby je zrównoważyć. Jednym z win, które można spróbować, jest Fizz 56 Moscato d ' Asti. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Fizz 56 Moscato d ' Asti]()
Fizz 56 Moscato d ' Asti
Lekka słoma ze słodkimi aromatami brzoskwini i kwiatów. Jasne, chrupiące smaki brzoskwini, migdałów i moreli na podniebieniu.