Faszerowane piersi kurczaka z żurawiną i komosą ryżową

Faszerowane piersi kurczaka z żurawiną i komosą ryżową
Potrzebujesz bezglutenowego dodatku ? Faszerowane piersi kurczaka z żurawiną i komosą ryżową mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 625 kalorii , 43 g białka i 17 g tłuszczu . Za 3,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sok z cytryny, morele, gałązkę tymianku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 67% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Piersi z kurczaka faszerowane serkiem śmietankowym , Babeczki bananowo-migdałowe z komosą ryżową bez jajek - Jak zrobić babeczki z komosą ryżową i Pieczone piersi z kurczaka .

Instrukcje

1
W małym rondelku doprowadź bulion do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj komosę ryżową i tymianek. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Zdjąć z ognia; rozdrobnić widelcem. Wyrzucić tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj cebulę dymkę i seler; gotuj i mieszaj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
6
Dodaj ugotowaną komosę ryżową. Wymieszaj z suszonymi owocami, sokiem z cytryny, skórką z cytryny i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Komosa Ryżowa GotowanaKomosa Ryżowa Gotowana
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gruszki Bartlett Lub D'AnjouGruszki Bartlett Lub D'Anjou
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
W dużym rondlu wymieszaj pierwsze sześć składników kurczaka, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj, aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Dodaj jabłko, żurawinę i orzechy. Wymieszaj z konfiturą i masłem, aż się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
9
Wytnij kieszonkę poziomo w najgrubszej części każdej piersi kurczaka. Napełnij każdą 2-3 łyżkami mieszanki quinoa; zabezpiecz wykałaczkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni1 1/4 Szklanki Zielonych, Nieprażonych Pestek Dyni, Np. Pestek Dyni
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
10
Umieść pozostałą mieszankę komosy ryżowej w natłuszczonym naczyniu do pieczenia o pojemności 1 qt; przykryj folią. Na dużej patelni rozgrzej olej na średnio-wysokim ogniu. Ostrożnie zrumień faszerowanego kurczaka z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurczak FaszerowanyKurczak Faszerowany
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
11
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13x9 cali i zalać mieszanką jabłkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
12
Piecz kurczaka i komosę ryżową w temperaturze 175°C przez 20–25 minut lub do momentu, aż termometr włożony do kurczaka wskaże 170°C, a komosa ryżowa będzie podgrzana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
13
Podawać kurczaka z komosą ryżową. Przed podaniem wyrzucić wykałaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn