Faszerowane karczochy
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Stuffed Artichokes. Ten przepis daje 6 porcji z 402 kaloriami , 13 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 3,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga czosnku, pietruszki, soli i mięty. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 75% , to danie jest dobre. Wypróbuj Chicken Piccata z Karczochami , Macaroni Pasta ze Świeżymi Pomidorami, Cukinią i Karczochami oraz Italian Steamed Artichokes , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wyciśnij sok z cytryn do dużej miski wypełnionej wodą.
Włóż połówki cytryny do wody.
Odetnij spiczaste końcówki karczochów.
Usuń część zewnętrznych, twardych liści.
Usuń łodygę karczocha, obierz twardą zieloną warstwę i zalej wodą z cytryną.
Delikatnie rozłóż liście karczocha. Za pomocą łyżki do melona wydrąż owłosiony dławik w środku karczocha. Gdy liście będą czyste, odłóż je do wody z cytryną.
W małej misce wymieszaj czosnek, zioła, pecorino, bułkę tartą i zmiażdżoną czerwoną paprykę. Drobno posiekaj odłożone łodygi karczochów i dodaj je do miski. Powoli wlewaj oliwę z oliwek, aż mieszanka utworzy pastę. Dopraw solą.
Napełnij karczochy pastą.
Umieść karczochy płaską stroną do dołu w rondlu wystarczająco dużym, aby się w nim zmieściły.
Dodaj wino do rondla i tyle wody z cytryną, aby sięgała do 3/4 wysokości karczochów.
Dodaj do patelni również połówki cytryny.
Skropić obficie oliwą z oliwek i doprawić solą.
Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut, lub do momentu, aż podstawa karczochów będzie miękka po nakłuciu widelcem.
Podawać na ciepło lub na zimno, skropione oliwą z oliwek.
Maj - Dlaczego kochamy: Karczochy