Faszerowana jagnięcina z sosem Balsamiczno-figowym

Faszerowana jagnięcina z sosem Balsamiczno-figowym
Nadziewana noga jagnięca z sosem Balsamiczno-figowym to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 257g białka, 173g tłuszczu, oraz w sumie 3396 kalorii. Na $26.29 za porcję, ten przepis Pokrowce 80% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, ocet balsamiczny, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest solidne. Spróbuj Mięta I Feta Nadziewana Jagnięcina Z Sosem Balsamicznym Krew Pomarańcza, Pieczona jagnięcina z sosem balsamicznym, oraz Rozmaryn - pieczona noga jagnięca z sosem balsamicznym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Pokrojone śliwki i porzeczki połączyć z creme de cassis w małej misce i odstawić. W innej małej misce, połączyć rozmaryn, tymianek, kolendra, sól, i pieprz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme De CassisCreme De Cassis
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
PorzeczkiPorzeczki
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
śliwkiśliwki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Rozwiąż i rozwiń jagnięcinę, połóż ją płasko na powierzchni roboczej. Odciąć nadmiar tłuszczu i wyciąć wszelkie grube części otwarte tak, że jest równomiernie gruby i nieco prostokątny w kształcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Połowę mieszanki ziół posypać jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Migdały i posiekaną miętę wymieszać z mieszanką śliwek; rozprowadzić równomiernie na jagnięcinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
śliwkiśliwki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
6
Zwiń zaczynając od jednego z krótkich boków i zawiąż sznurkiem kuchennym w odstępach 1-calowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
7
Wyciąć 9 szczelin około 1 cala głęboko w górnej części jagnięciny i włożyć plasterek czosnku w każdym. Natrzeć oliwą z oliwek i posypać pozostałą mieszaniną ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
8
Umieść lamb seam-side up na stojaku ustawionym w patelni do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do pożądanej doneness. W przypadku średnio rzadkich, termometr włożony do środka odczyta 140 stopni F (60 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Wyjąć jagnięcinę z piekarnika i przykryć folią. Pozostawić na 15 minut, kontynuując przepis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, doprowadzić ocet balsamiczny do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu. Gotować, aż ocet zmniejszy się o połowę, 4 do 5 minut. Po zredukowaniu wymieszać masło, miód i pokrojone figi. Mieszaj, aż masło się roztopi, następnie zdejmij z ognia, wymieszaj posiekaną bazylię i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
11
Aby służyć, wyjąć sznurek z jagnięciny i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala. Ułożyć na ciepłym półmisku i skropić sosem figowym, udekorować liśćmi mięty i bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia83
Magazyn