Faszerowana Foccacia z pieczonym bakłażanem i Oregano
Faszerowana Foccacia z pieczonym bakłażanem i Oregano może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka pieprzu, mozzarelli, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 39%. Spróbuj Faszerowana focaccia z pieczonym bakłażanem i Oregano, Cytrynowo-oregano pieczony bakłażan i ziemniak, oraz Imam Bay?ld? - Pieczone Faszerowane Bakłażany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Pokroić bakłażana w plastry 1/2 cala. Sól bakłażana i pozostawić na 15 do 20 minut; opłukać plastry i osuszyć.
Posmaruj je oliwą z oliwek, posyp tymiankiem i dopraw pieprzem.
Umieść plastry na blasze do pieczenia i piecz, nie obracając się, aż do brązowego i miękkiego, o 30 protokół.
Oddzielić ciasto na 4 rundy.
Rozwałkuj je na 8-10-calowe okręgi.
Posmaruj 2 z nich oliwą z oliwek i połóż połowę bakłażana na środku każdego. Top każdy z pół sosem pomidorowym, trochę świeżego oregano, pół mozzarella, i 1 łyżka parmezanu. Top każdy z okrągłym ciasta i zagniatać krawędzie, aby uszczelnić (jak ciasto). Przebij górną skórkę, aby umożliwić odpuszczenie pary, posmaruj oliwą z oliwek i posyp pozostałym parmezanem.
Ustaw stojaki piekarnika w górnej i najniższej pozycji.
Umieść 2 duże blachy do pieczenia na stojakach i rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. ostrożnie usuń arkusze i odkurz je mączką kukurydzianą.
Przenieść rundy do blach do pieczenia i szczotkować każdy z odrobiną oliwy z oliwek.
Piec, aż skórki są jasnobrązowe na dole, o 20 protokół. Gdy lekko ostygnie, pokroić jak ciasto na 8 klinów.