Fasolka szparagowa z opiekanym czosnkiem
Fasolka szparagowa z opiekanym czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać fasolę, sól, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Fasolka szparagowa z szalotką, czosnkiem i prażonymi migdałami, Prażona Fasolka Migdałowa, oraz Fasola z prażonym czosnkiem i Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodać fasolę; gotować 5 protokół. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło i olej; obracać, aż masło się rozpuści.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Czosnek usunąć; odstawić.
Dodać fasolę, posypać solą i pieprzem. Gotować 2 minuty, często podrzucając. Wierzch z czosnkiem.
Odmiana sezamowo-sojowa: przygotuj fasolę krok po kroku
Rozgrzać 1 łyżkę ciemnego oleju sezamowego na patelni na średnim ogniu.
Dodaj 2 mielone ząbki czosnku i 1/4 łyżeczka pokruszony czerwony pieprz; smażyć 30 sekund.
Dodać fasolę, 1 łyżkę sosu sojowego dolno-sodowego i 1/8 łyżeczki soli; gotować 2 minuty, często podrzucając.
Posypać 1/2 łyżeczki prażonego sezamu.