Fasola Feta Boczkowa
Fasola feta z bekonem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 270 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka boczku, fasoli, cebuli w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 124 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Podobne przepisy to Masło cytrynowe fasolka szparagowa z prażonymi migdałami boczek i Feta, Fasolka szparagowa z fetą, oraz Fasolka szparagowa z fetą.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie rumiane, ale tylko lekko chrupiące.
Spuścić smar, pozostawiając niewielką ilość na patelni do późniejszego użycia. Pokruszyć boczek, zastrzegając 2 łyżki do dekoracji i odstawić.
Gotować mrożoną fasolę w przykrytym naczyniu do mikrofalówki przez około 3 minuty, aż rozmrożona, ale nie w pełni ugotowana.
Odcedzić płyn, osuszyć i odstawić.
Podgrzać patelnię z resztkowym smarem boczku na średnim ogniu. Wymieszać z boczkiem i czosnkiem, aż czosnek będzie lekko złoty.
Dodajemy fasolkę szparagową i ser feta, doprawiamy cebulą w proszku i czarnym pieprzem. Gotować i mieszać, aż większość sera feta stopi się, o 2 protokół.
Przełożyć do naczynia i udekorować pozostałym serem feta i pokruszonym boczkiem.