Fasola dymna z bazylią i boczkiem
Smoky beans with basil & bacon could be just the bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 956 kalorii, 54g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz sos tabasco, cebulę, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Kurczak zawinięty w boczek z fasolką bazyliową, Dymione Panini z kurczaka z majonezem bazyliowym, oraz French String Beans / Green Beans, Tomato & Basil Salad.
Instrukcje
Rozgrzej olej w średnim rondlu, a cebulę szybko posiekaj na dość małe kawałki.
Dodaj cebulę do patelni, dobrze wymieszaj drewnianą łyżką, a następnie pozostaw do gotowania na dużym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie przeciąć boczek na pół wzdłuż nożyczkami i gotować je między 2 arkuszami papieru kuchennego w kuchence mikrofalowej przez 2-3 minuty na wysokości lub na patelni w zwykły sposób, aż tłuszcz będzie złoty i chrupiący.
Otworzyć i odsączyć fasolę, a następnie z grubsza posiekać pomidory i dodać je oba do patelni. Dobrze wymieszać i gotować przez kolejne kilka minut, aż pomidory zmiękną. Zmiażdżyć bazylii i dodać do patelni z solą i obfite mielenie czarnego pieprzu na dodatkowe ciepło można dodać kilka kropli sosu Tabasco. Łyżka na talerze i top każdy z boczkiem.
Podawać z lekko tostowym chlebem na boku.